Nog vijf aanhoudingen Schilderswijkrellen

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de rellen in de Schilderswijk eind vorige maand heeft deze week nog eens vijf verdachten aangehouden.

Eerder deze maand werden ook al elf relschoppers aangehouden. Onder de verdachten deze week een meisje van 14 jaar oud uit Gemert. Zij heeft volgens de politie bedreigingen geuit op sociale media. Ook een 49-jarige man uit Leeuwarden werd gearresteerd op verdenking van bedreiging en smaad.

Geweld

Een 22-jarige man uit Bunnik werd aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging tegen goederen en brandstichting. Een 17-jarige jongen uit Den Haag wordt beschuldigd van betrokkenheid bij de plundering van een winkel tijdens de rellen. De vijfde arrestant is een man van 20 jaar uit Den Haag.

Jacht

De politie doet er alles aan om alle relschoppers te pakken. Daarom werd aangekondigd dat vanaf volgende week camerabeelden en foto’s gepubliceerd zullen worden van de relschoppers die nog niet zijn gepakt. Zij kunnen publicatie van de beelden voorkomen door zich bij de politie te melden.

Het was eind vorige maand enkele avonden onrustig in de Schilderswijk nadat Mitch Henriquez tijdens een festival door politiegeweld om het leven kwam. De politie heeft al meer dan 260 verdachten aangehouden. Enkele relschoppers zijn al veroordeeld tot cel- en werkstraffen.

Lees ook:

Steun voor vernield theater De Vaillant