Weer meer aanhoudingen Schilderswijkrellen

De afgelopen weken heeft het speciale rechercheteam dat is belast met het onderzoek naar de rellen in de Schilderswijk eind juni, heeft nog eens zeven verdachten aangehouden.

Alle personen worden verdacht van openlijke geweldplegingen tijdens de ongeregeldheden. Het gaat om drie minderjarige jongens uit Den Haag, twee van 15 en één van 17 jaar. Verder werd er een 21-jarige man uit Utrecht aangehouden, een 25-jarige Schiedammer en een 20-jarige man uit Den Haag. Ook een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd opgepakt.

Jacht

De politie doet er alles aan om alle relschoppers te pakken. Al drie weken achtereen worden er camerabeelden en foto’s gepubliceerd van de relschoppers die nog niet zijn gepakt. Het rechercheteam is nog altijd op zoek naar camerabeelden van de rellen. Diverse burgers hebben al beeldmateriaal ter beschikking gesteld. Op basis van die beelden verwacht de politie de komende weken nog meer aanhoudingen te kunnen doen.

Celstraf

Het was eind vorige maand enkele avonden onrustig in de Schilderswijk nadat Mitch Henriquez tijdens een festival door politiegeweld om het leven kwam. De politie heeft al meer dan 260 verdachten aangehouden. Enkele relschoppers zijn al veroordeeld tot cel- en werkstraffen.