Schoten in woning Catharinaland

Agenten hebben zaterdagavond vier verdachten aangehouden die betrokken waren bij een schietincident in een woning op het Catharinaland in Mariahoeve.

Een buurtbewoner belde zaterdagavond net voor middernacht het alarmnummer met de melding dat hij schoten hoorde vanuit een woning aan het Catharinaland. Bovendien zag hij een man met een pistool op het balkon staan.

Agenten gingen onmiddellijk naar de woning toe. Ook zij hoorden een knal en zagen dat er meerdere mensen in de woning aanwezig waren.

Inval

Meerdere agenten gingen daarop de woning binnen. Zij zagen tien mensen in de woning en vonden ook het wapen. Het bleek te gaan om een alarmpistool. Bovendien vonden de agenten zwaar vuurwerk in de woning.

Vier van de aanwezigen werden aangehouden. Het gaat om drie mannen en een vrouw in de leeftijd van 33 tot 48 jaar, afkomstig uit Den Haag en Capelle aan den IJssel. Drie van hen werden opgepakt op verdenking van wapenbezit en het in bezit hebben van vuurwerk. Eén man werd meegenomen omdat hij geweld gebruikte tegen een agent.