Jongeren opgepakt in Schilderswijk

Rondom het Fakonahof in de Schilderswijk heeft de politie dinsdagmorgen in alle vroegte zes verdachten opgepakt in de leeftijd van 15 tot 18 jaar oud. De jongeren worden verdacht van verschillende strafbare feiten waaronder een inbraak in juli.

Een 17-jarige verdachte is vermoedelijk betrokken bij drie strafbare feiten, waaronder het doorverkopen (helen) van een telefoon afkomstig van een beroving, een mishandeling en een inbraak aan de Koninginnestraat. Onderzoek wees uit dat vijf van de zes verdachten betrokken zijn bij die inbraak waarbij onder andere een tv gestolen werd.

Intimidatie

De verdachten zijn in alle vroegte opgehaald vanuit huis. Omwonenden van het Fakonahof ervaren al langere tijd overlast van de jongeren uit de wijk die zich veelal op straat ophouden. De jongeren intimideren en zijn hinderlijk aanwezig. Wijkagenten hebben op verschillende manieren contact gemaakt met de jongeren. Doel van de aanpak is zorgen dat jongeren niet afglijden richting de criminaliteit. Nu worden zij voor strafbare feiten aangehouden. Er zal samen met partners als OM, gemeente en reclassering gekeken worden op welke wijze de jongeren het beste geholpen kunnen worden. Dit om te voorkomen dat zij definitief kiezen voor het criminele pad.

De jongeren zitten vast voor verhoor en zullen zich later voor de rechter moeten verantwoorden.