ADO lijkt nog niet klaar

Nog ruim een week en dan begint ADO Den Haag aan weer een seizoen eredivisie. Is de ploeg van trainer Henk Fräser al klaar voor de eerste wedstrijd tegen PSV?

De start is moeizaam. ADO leed drie oefennederlagen op rij tegen niet al te aansprekende buitenlandse tegenstanders. Met een morrende trainer en een zeer ambitieuze eigenaar, die op termijn lonkt naar de top 5, niet bepaald de ingrediënten voor een spetterende seizoensstart.

Trainer Henk Fräser laat met regelmaat in de media weten dat ADO kwalitatief moet verbeteren om de doelstelling van het komend seizoen (linkerrijtje) te halen. Hij ziet nog graag een aantal versterkingen komen.

Aanwinsten

Volgens de nieuwe aanwinst Ruben Schaken moet die doelstelling ook met de huidige selectie gehaald kunnen worden. Naast Schaken versterkten ook Edouard Duplan en het jeugdige talent Kenji Gorré de selectie. Daar staat alleen het vertrek van Mike van Duinen tegenover. Mogelijkheden genoeg dus voor Fräser om te bouwen aan een stabiele middenmotor. Zeker nu het er naar uitziet dat spits Michiel Kramer ook komend seizoen in het Kyocera Stadion te bewonderen is. Als ook Roland Alberg niet bezwijkt voor verleidelijke aanbiedingen van andere clubs, lijkt de selectie sterker dan vorig seizoen.

Linkerrijtje

En dus heeft de 48-jarige Fräser, die deze zomer een aanbieding van de KNVB liet schieten om mogelijk bondscoach te worden van Jong Oranje, in zijn laatste contractjaar een aantrekkelijke uitdaging: ADO naar het linkerrijtje loodsen.

Het wordt tijd dat zijn elftal die ambitie ook op het veld laat zien. Na drie nederlagen wordt het tijd dat er weer eens gejuicht kan worden. Het liefst natuurlijk zaterdag 8 augustus tegen kampioen PSV. Maar zaterdag tegen Real Mallorca weer eens op de banken zou ook mooi zijn.