Zaterdag Derde Divisie: Scheveningen verzuimt koppositie over te nemen

Scheveningen speelde zaterdag een uitwedstrijd bij ODIN’59 (Ons Doel Is Nuttig) in Heemskerk, waarmee het nog een appeltje te schillen had. In de thuiswedstrijd, aan het begin van het seizoen, ging de kustploeg namelijk met 1-5 ten onder. Tot zeven minuten voor tijd stond de ploeg van John Blok nog op een 0-1 voorsprong, maar toen kwam de thuisclub op 1-1, wat tevens de eindstand werd.

Tekst: Tom Scholten
Foto’s: Orange Pictures

Bij winst had Scheveningen de koppositie overgenomen van FC Lisse, dat met 2-0 verloor bij VVOG, met dien verstande dat IJsselmeervogels niet in actie kwam bij Rijnsburgse Boys en nu dus met een punt minder een wedstrijd minder heeft gespeeld.

• kd1701210583-kopie

In de eerste helft was Scheveningen kwalitatief de betere ploeg met verzorgd combinatievoetbal, waar ODIN’59 veelal de lange bal hanteerde. Maar in echt veel kansen resulteerde dat niet voor beide ploegen. Een logisch gevolg daarvan was dat de rust werd bereikt met een brilstand.

• kd1701210590

De tweede helft zagen de toeschouwers een gelijkopgaand duel tot aan de zeventiende minuut. Toen bediende Ruben Koorndijk vanaf rechts Sandro Calabro en die zette de bezoekers met het hoofd op een 0-1 voorsprong. Scheveningen leek het duel vervolgens professioneel te gaan uitspelen. Tien minuten voor tijd ging de voor Levi Schwiebbe ingevallen Barry Rog alleen op de doelman af, maar in plaats van de voorsprong te vergroten schoot hij tegen de doelman op.

• kd1701210623

Door niet attent verdedigen kwam de thuisclub door Denzel Meijer zeven minuten voor tijd op 1-1. Duur puntenverlies dus voor de mannen van trainer John Blok. Aanstaande zaterdag staat er voor Scheveningen een thuiswedstrijd tegen FC Rijnvogels op het programma. De aanvangstijd op Houtrust is 14.30 uur.