Drie winnaars prijsvraag Minder Hinder

Bij de 2e prijsvraag van de Combinatie Rotterdamsebaan is aan het publiek gevraagd ideeën in te sturen om hinder te verminderen of een positieve bijdrage aan de omgeving te leveren. Uit de zeer diverse reacties zijn 3 prijswinnaars gekozen: de heren Wingelaar, Blok en Frima. Ze winnen daarmee een ondergronds bezoek aan de tunnelboormachine in 2018.

Op de foto van links naar rechts: de heer Frima, projectmanager Combinatie Rotterdamsebaan de heer Langhout, de heer Blok, omgevingsmanager Combinatie Rotterdamsebaan de heer Mann, de heer Wingelaar met zijn vrouw.

Op de foto van links naar rechts: de heer Frima, projectmanager Combinatie Rotterdamsebaan de heer Langhout, de heer Blok, omgevingsmanager Combinatie Rotterdamsebaan de heer Mann, de heer Wingelaar met zijn vrouw.

Een nestpaal voor ooievaars

De heer Frima stelt voor om een paal neer te zetten in het toekomstige Molenvlietpark zodat ooievaars daar een nest op kunnen bouwen. Op het huidige weiland tussen Drievliet en Park Hoornwijck komen zo nu en dan ooievaars op bezoek. Hoe leuk zou het zijn als de ooievaar als symbool van Den Haag hier ook een nest kan hebben en de bezoekers van het park begroet worden door het vrolijke geklepper van ooievaarsjongen. De Combinatie Rotterdamsebaan gaat een mooie locatie in het toekomstige Molenvlietpark zoeken om de ooievaarspaal een plek te geven.

Mondriaankleuren

De heer Blok stelt voor de bouwlocaties te verfraaien in Mondriaansfeer. Hij heeft zich daarbij laten inspireren door de aankleding van het stadhuis in Mondriaansfeer. Zelf komt hij al sinds zijn jeugd in het gemeentemuseum waar de Victory Boogie Woogie hangt en hij vindt het een heel leuk initiatief dat in Den Haag nu op steeds meer plekken de Mondriaankleuren te zien zijn. Voor het Trefpunt Rotterdamsebaan staat de schilder binnenkort al klaar om Mondriaankleuren aan te brengen. De aannemer bekijkt of enkele bouwketen ook in Mondriaansfeer gebracht kunnen worden.

Meer communicatie

De heer Wingelaar stelt voor om via meer mediakanalen te communiceren zodat de Rotterdamsebaan een project wordt voor alle Hagenaars. Hij geeft daarbij aan dat veel bewoners van Den Haag trots zijn op de Haagse ondergrondse infrastructuur. Dat mag wat hem betreft wel wat breder worden uitgedragen. De aannemer gaat zich inspannen om nieuws over het project in de toekomst geregeld via lokale media te laten zien. Daarnaast gaat de aannemer live-webcams ophangen op 2 bouwplaatsen zodat via de website www.rotterdamsebaan.nl de bouw gevolgd kan worden.

Bron: Gemeentenieuws