Krakers De Vloek krijgen nog even de tijd

 

De krakers van De Vloek in Scheveningen krijgen van de gemeente nog even de tijd om de aangeboden alternatieve locatie aan de Beatrijsstraat te accepteren. Een deel van de krakers heeft dit inmiddels gedaan.

Het college van burgemeester en wethouders geeft de krakers tot 1 september de tijd om het pand aan de Hellingweg te verruilen voor de nieuwe locatie in Moerwijk. Onlangs gaf de rechter de gemeente de toestemming om het pand in de haven te ontruimen. De gemeente wil het slopen voor de bouw van een topzeilcentrum.

Met het aanbieden van een alternatief voldoet de gemeente aan de oproep van de rechter om te zorgen voor een alternatief waar de activiteiten van de culturele broedplaats voortgezet kunnen worden.

De krakers krijgen nu tot 1 september de tijd om het alternatief te accepteren en De Vloek te verlaten. Doen ze dat niet dan zal de gemeente tot ontruiming overgaan.

Ontruimen

Veel te laat, vindt VVD-fractieleider in de Haagse gemeenteraad Martin Wörsdörfer. ,,De VVD is fel tegen het laatste aanbod van het college.’’ laat hij weten. De VVD vraagt zich af waarom het college het vonnis van de rechter niet gewoon uitvoert en het pand in de haven ontruimt. ,,Dit aanbod is onnodig. Klaar is klaar. Een achterhoedegevecht kan ook een keer te lang duren,’’ vindt de VVD-leider. De PVV is het eens met de VVD en wil ook snel ontruiming.

De Vloek werd dertien jaar geleden gekraakt en groeide uit tot een sociaal-culturele hotspot in de Scheveningse haven. Het biedt plaats aan een biologisch veganistisch restaurant, een concertzaal, ateliers, woon-, werk- en oefenruimte.

Lees ook:

Hoe nu verder met De Vloek?