Overzicht zondagamateurs

De Haagse zondagamateurs zijn de competitie wisselend begonnen. HBS boekte in de topklasse de eerste zege van het seizoen.

Topklasse

In het Limburgse Echt was Dominique Broekhuizen de matchwinnaar voor De Kraaien die met een 0-1 overwinning in de bus naar Den Haag stapten. Het was de broodnodige eerste overwinning van het seizoen van de ploeg van trainer André Wetzel. Tegenvaller voor HBS was dat spits Tjeerd Westdijk met twee gele kaarten uit het veld werd gestuurd.

Hoofdklasse

Quick had zich de start van het nieuwe seizoen ongetwijfeld anders voorgesteld. Promovendus Nieuwerkerk kwam naar sportpark Nieuw Hanenburg voor de eerste wedstrijd van het seizoen. De Haantjes rekenden ongetwijfeld op winst. Die zege bleef echter uit. Na 90 minuten stond er een 1-1 eindstand op het bord. Daarmee deed de thuisclub zichzelf enorm te kort.

1e klasse

De Haagse ploegen in de 1e klasse beleefden een valse start. GDA slaagde er op sportpark Madestein niet in een resultaat te boeken in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. IFC uit Hendrik Ido Ambacht ging er met de winst vandoor: 1-2.

Ook Wateringse Veld/GONA en TAC’90 konden geen potten breken in deze klasse. Beide clubs gingen in de eerste wedstrijd van het seizoen onderuit. Het Rotterdamse VOC won met 0-1 bij Wateringse Veld/GONA; TAC’90 verloor met 2-0 bij PFC.

2e klasse

In de Haagse 2e klasse C slaagde alleen BMT er in om de seizoensopening winnend af te sluiten. In Voorschoten werd het maar liefst 3-5. Ook GSC ESDO en RKDEO zorgden zondag voor een doelpuntenfestijn. De ploeg uit Nootdorp won het duel met 3-6. Doelpunten vielen er niet in de eerste wedstrijd van Laakkwartier. De nieuwkomer in de 2e klasse speelde 0-0 bij Hillegom en had dat vooral te danken aan voortreffelijk keeperswerk van doelman Wesley Storm. Op De Diepput kende HVV een valse start. Twee doelpunten waren voor de thuisclub niet voldoende om de punten in Den Haag te houden. De gasten uit Voorhout scoorden drie keer en namen met een 2-3 zege de punten mee. VUC opende op Het Kleine Loo met een 1-1 gelijkspel tegen ROAC. Doelpuntenmachine Baris Sahin, overgestapt van Graaf Willem II/VAC, scoorde voor de thuisclub.

3e klasse

Graaf Willem II/VAC opende in 3A het nieuwe seizoen uitstekend met een 0-2 overwinning bij Stompwijk, dat de wedstrijd eindigde met negen man nadat twee spelers met een rode kaart uit het veld waren gestuurd.

In 3B, met veel Haagse en Delftse clubs, won ODB thuis met 1-0 van de Delftse studenten van Taurus. REMO won op De Verademing met 3-2 van Erasmus. HDV en Wippolder deelden met 1-1 de punten. De Ster begon het seizoen uitstekend met een 1-4 overwinning bij HMC. VCS verloor met 3-1 bij het Delftse Full Speed.