Vooral materiële schade na zomerstorm

De hevige zomerstorm heeft dit weekeinde voor flink wat overlast gezorgd in Den Haag. Veel bomen en vooral takken bleken niet bestand tegen de harde windstoten.

Omvallende bomen en rondvliegende takken veroorzaakten vooral heel veel materiële schade aan woningen en auto’s. Voor zover bekend vielen er in Den Haag geen gewonden door de storm.

Rond het station Hollands Spoor ontstond even een gevaarlijke situatie toen een hoge bouwkraan om dreigde te vallen. Het treinverkeer werd enige tijd stilgelegd en het Rijswijkseplein werd afgesloten voor het verkeer.

Ook de Machiel Vrijenhoeklaan werd in de richting van Kijkduin afgesloten. Omgevallen bomen en afgewaaide takken versperden de rijbaan.

Volgens burgemeester Van Aartsen was de zomerstorm ‘veel heviger dan we gewend zijn’. ,,Er is materiële schade voor Hagenaars en dat is erg vervelend, maar ik ben blij dat er geen slachtoffers zijn gevallen,’’ aldus de burgervader, die alle hulpdiensten een groot compliment maakte. Er is volgens Van Aartsen met man en macht gewerkt om de stad op te ruimen en de wegen begaanbaar te maken.