Dode bij brand in centrum

Bij een zeer grote brand in de Torenstraat in het centrum van Den Haag is in de nacht van maandag op dinsdag een bewoner overleden. Drie andere bewoners zijn naar verschillende ziekenhuizen in de regio gebracht.

De brand brak dinsdagochtend rond kwart voor twee uit in een van de portiekwoningen boven de winkels. Volgens een woordvoerder van de brandweer is het vuur waarschijnlijk ontstaan in een woning op de eerste etage en sloeg vervolgens over naar de bovenliggende etage. Toen de brandweer arriveerde hadden enkele bewoners van aangrenzende woningen zich met hulp van agenten al in veiligheid gebracht.

Voor één van de bewoners kwam de hulp te laat; hij is overleden als gevolg van de brand. Drie andere bewoners raakten zo ernstig gewond dat zij naar het ziekenhuis zijn gebracht.

De massaal uitgerukte brandweerlieden hadden uren nodig om de felle, uitslaande brand te beteugelen. Even na half vijf kon het sein: ‘Brand meester’ worden gegeven. Twaalf woningen en enkele winkels zijn volgens de woordvoerder behoorlijk beschadigd. De bewoners van deze woningen konden nog niet naar hun woning terugkeren en moesten elders worden ondergebracht. de gemeente heeft voor hen tijdelijke alternatieve woonruimte gezocht.