Dagje uit in Den Haag: altijd wat te doen

Foto: AJEL

Heb je met een vriendinnengroep een dagje uit voor ogen en ben jij degene die het organiseert? Dan wil je natuurlijk dat iedereen een geweldige dag heeft en probeer je zoveel mogelijk leuke dingen te bedenken om te doen. Hebben jullie besloten een citytrip te doen? Dan kan Den Haag zeker een leuke bestemming worden. We geven je een paar tips over de stad.

Cultuur en bezienswaardigheden genoeg in Den Haag

Als je van cultuur houdt, dan ben je in Den Haag zeker op de juiste plek. De stad zelf heeft tal van historische gebouwen en vergeet zeker ook niet een bezoek te brengen aan een van de musea. Het aanbod is groot dus kijk van tevoren goed wat je wilt zien en wat je interesse heeft. Als het bevalt en de stad leuk is, kun je er op een later tijdstip nog eens naartoe gaan. Alles in een keer doen en zien gaat niet en zo heb je meteen een excuus om nog eens terug te gaan naar Den Haag.

Voor elk wat wils in Den Haag

Leuke dingen doen met een gemĂȘleerd gezelschap? Den Haag heeft een theater waar je allerlei voorstellingen kunt bijwonen maar denk zeker ook eens aan een bestemming zoals Madurodam. Daar kan iedereen zich natuurlijk prima vermaken en allerlei bezienswaardigheden in eigen land in het klein bewonderen. Is jullie groep meer van de natuur? Dan reis je net even een stukje verder en ga je in Scheveningen naar de zee. Lekker uitwaaien of een rondje over de pier want ook daar is voldoende vermaak te vinden.

Naar Den Haag met het openbaar vervoer of met de auto

Den Haag is prima te bereiken met het openbaar vervoer, vanuit alle hoeken van het land. Er zijn meerdere treinstations, er rijdt een tram en bussen zijn er ook volop. Zo denk je ook meteen aan het milieu als je naar je plaats van bestemming gaat. Wil je liever met de auto? Dat kan ook goed in Den Haag. Zorg ervoor dat je op voorhand uitzoekt waar je goed kunt parkeren (liefst zo dicht mogelijk bij de plekken waar je naartoe wilt, want dat is handig) en hoeveel dit kost. Rijd je elektrisch? Kies dan een parkeerplek waar je ook laadpalen Den Haag vindt. Zo wordt je auto tijdens het dagje uit meteen opgeladen en kun je er zeker van zijn dat je met een volle accu naar huis rijdt.

Lekker eten in Den Haag

Om je dagje uit helemaal compleet te maken, mag je natuurlijk niet vergeten om een restaurant of andere horecagelegenheid in de stad of omstreken te bezoeken. Ook daar kun je tegenwoordig vaak je auto opladen dus dat is reuze handig. Den Haag heeft bijzondere eetgelegenheden waar voor elke smaak wel wat te vinden is. Of je nu van gewoon Nederlands of juist van lekker buitenlands eten houdt, je vindt het in Den Haag allemaal. De stad is een smeltkroes van verschillende culturen en dat proef je duidelijk. Letterlijk en figuurlijk.