Digitale flitsers in Den Haag

De twee digitale flitspalen die zijn geplaatst op de Segbroeklaan en de Loosduinsekade worden volgende week aangezet. Dat heeft de politie woensdag laten weten.

De twee nieuwe ‘big brothers’ vervangen de oude analoge flitspalen en ze flitsen niet alleen als een automobilist door rood rijdt, maar ook als hij te hard rijdt. Volgens het Openbaar Ministerie hebben de flitspalen hun effect bewezen en passen automobilisten hun rijgedrag aan. Het is de bedoeling dat in de toekomst alle analoge flitspalen worden vervangen door verbeterde digitale exemplaren.

Het grote voordeel van de digitale flitsers is volgens de politie dat agenten er minder werk aan hebben. De flitspalen staan namelijk 24 uur per dag aan en sturen de met een digitale camera gemaakte beelden van overtreders direct naar de dataverwerkingseenheid.

Sneller

Hierdoor is het in principe mogelijk dat bekeuringen sneller bij overtreders op de deurmat vallen. Dat kan een grote verrassing zijn want een flits is niet meer te zien. De digitale flitser maakt gebruik van een infraroodflitser die niet te zien is.