F.A.S.T. definitief dicht

Surfdorp F.A.S.T. in Scheveningen verdwijnt definitief. In oktober gaat de locatie dicht. De surfers keren ook niet terug op een andere locatie.

Dit heeft de organisatie vrijdag zelf bekendgemaakt. De sluiting van het surfdorp aan het Adriaan Maasplein aan het einde van de boulevard komt niet als een verrassing. Vanaf het begin was duidelijk dat de surfers uiteindelijk zouden moeten wijken voor nieuwbouw. Eerst zou het dorp al in september 2014 sluiten; dat is uiteindelijk dus ruim een jaar later geworden.

F.A.S.T. is in een paar jaar uitgegroeid tot een locatie waar vele Haagse jongeren chillen en relaxen. Het surfdorp was veel meer dan alleen surfen; er was ook muziek, festivals en een restaurant.

Concurrentie

De exploitatie van het surfdorp werd steeds moeilijker door de komst van permanente surfscholen bij de strandtenten op het Noorderstrand. Die concurrentie maakte het leven van FAST moeizamer.

Er is hard gezocht naar een alternatieve locatie voor FAST. Die werd uiteindelijk gevonden, maar omdat die nieuwe locatie pas over drie jaar beschikbaar is, is verkassen geen optie, vertelt coördinator Geert Verhoeff tegen Den Haag FM.

Op facebook kondigen de bewoners aan dat ze er nog drie fantastische maanden van gaan maken.