Heibel in het stadhuis

Het politieke jaar is nog maar net begonnen of het is al hommeles in het Haagse stadhuis. PVV en Groep De Mos weigeren deel te nemen aan een conferentie over de werkwijze van de gemeenteraad.

PVV-leider De Jong schrijft in een verklaring op de website van de partij dat ‘de PVV en haar kiezers het afgelopen jaar op onacceptabele wijze zijn weggezet door zowel het Haagse college als raadsfracties’.

Bedreigingen

Het steekt de partij dat de politiek in Den Haag niet of nauwelijks aandacht heeft voor de bedreigingen aan het adres van fractievoorzitter Léon de Jong. ,,Dat schouder ophalen is schokkend,” schrijft de partij.

Groep De Mos/Ouderenpartij

Ook de fractie van Groep De Mos/Ouderenpartij laat donderdag de raadsconferentie aan zich voorbijgaan. ,,Wij zijn de betutteling, de schofterige beantwoording en de uitholling van het controlerende karakter van de gemeenteraad meer dan beu,” aldus raadslid Kraft van Ermel.

Tot verbazing van fractievoorzitter Richard de Mos zegt voorzitter Rachid Guernaoui (D66) van het presidium van de raad verbaasd te zijn over het besluit van de partijen om de raadsconferentie donderdag te mijden. Op de conferentie praten de partijen over de werkwijze van de raad.