Den Haag gaat 700 vluchtelingen extra huisvesten

Den Haag gaat aan nog eens extra 700 vluchtelingen onderdak bieden. Dit schrijft het college van burgemeester en wethouders vandaag in een brief aan de gemeenteraad. Het gaat om vluchtelingen die al een verblijfstatus hebben.

Deze honderden extra vluchtelingen komen nog eens bovenop de 1047 vluchtelingen die Den Haag al woonruimte zou bieden dit jaar. Voor de 700 extra vluchtelingen gaat een speciale taskforce woonruimte zoeken. Volgens het college mag de komst van de vluchtelingen er niet toe leiden dat andere woningzoekenden langer op een woning moeten wachten.

Kantoorpanden

Den Haag gaat daarom op zoek naar alternatieve woonruimte, bijvoorbeeld leegstaande kantoorpanden en verzorgingshuizen. Ook sluit het college het plaatsen van speciale woonunits niet uit.

Motie van wantrouwen

De plannen om extra vluchtelingen woonruimte te bieden in Den Haag vallen niet bij iedereen goed. De PVV komt vanavond tijdens de raadsvergadering met een motie van wantrouwen.

Ook GroenLinks is niet tevreden over de vluchtelingenbrief van het college. D66 daarentegen roemt het college dat het als stad van vrede en recht ook in deze discussie zijn verantwoordelijkheid neemt.