Eindelijk weer mensen op de Pier

Eindelijk kunnen mensen weer flaneren op het bovendek van De Pier in Scheveningen. En dat deden ze dus enthousiast. De belangstelling voor de heropende Pier was groot.

Wethouder Joris Wijsmuller was er zaterdagmorgen als de kippen bij om het gerenoveerde wandeldek van wat ooit de trots van Scheveningen was, te openen. Wijsmuller was niet de enige die een kijkje nam op De Pier. Velen volgden zijn voorbeeld.

Bovenaan de trap naar het wandeldek stonden tellers, want er mochten maximaal achthonderd mensen tegelijk de pier op. De bezoekers konden over het houten wandeldek (300 meter lang en 12 meter breed) naar het pannenkoekenrestaurant en de Bungy-toren.

Volgens Willem Gaymans, directeur van KondorWessels Vastgoed, is er de afgelopen maanden hard gewerkt aan de renovatie van het bovendek. ,,Wij streven ernaar om in augustus het benedendek te openen.”

Reuzenrad

KondorWesels vastgoed en DanZep kochten in oktober 2014 het verwaarloosde complex. De bedrijven hebben de ambitie om van De Pier weer de grote trekpleister van Scheveningen te maken, met aantrekkelijke winkels, horeca, evenementen en als klap op de vuurpijl een reuzenrad.