Den Haag gaat weer een bekend Indisch restaurant verliezen. Dit keer is het Depot Podjok aan de Bankastraat. De zaak staat inmiddels een paar weken te koop. Maar de eigenaar hoopt nog op iemand die het restaurant in de huidige vorm wil overnemen. Die krijgt dan de authentieke recepten erbij.
'Niet pittig of zoet, een beetje gemiddeld.' Zo omschrijft eigenaar Tokan Machsun de Oost-Javaanse keuken die hij voert. Hij heeft het vak geleerd van zijn moeder en oma, zoals gebruikelijk in de Indische cultuur.
De specialiteit van Depot Podjok is de sate kambing, gemaakt van lamsvlees in plaats van geitenvlees, vanwege de taaiheid van de dieren in Nederland.
De zaak staat te koop bij een horecamakelaar, maar eigenaar Machsun heeft geen haast. Hij is op zoek naar een gepassioneerde opvolger die zijn geheime recepten wil overnemen.
Volgens een woordvoerder van Fine Eastern Restaurants wordt het vinden van geschikt personeel, vooral koks, een steeds grotere uitdaging voor Aziatische restaurants in Nederland. Dit leidt tot een afname van het aantal restaurants in deze culinaire sector.